консультація для дорослих
пн-пт: 8:30-15:30

консультація для дітей
пн-пт: 8:30-15:30

госпіталізація
для дітей

вул. Братиславська, 5а,
м. Київ, 02166

“Операція Озакі” в Інституті серця

16-12-2016

sait-16-12-16-psheby-l-skij116 грудня 2016 року в Києві, на базі Інституту Серця відбувся майстер-клас за участю провідного польського кардіохірурга Романа Пшибильського.

Майстер-клас відбувся в рамках програми співпраці між Силезським Центром хвороб серця та Інститутом Серця. В рамках майстер-класу доктор Роман Пшибильський разом із директором Інституту Серця, професором Борисом Тодуровим виконали дві новаторські операції із заміни патологічно зміненого аортального клапану пацієнтів на біологічний клапан, який був зроблений із власної навколосерцевої сумки хворих (операція Озакі). Перевагою цієї операції над поширеною в Україні заміною аортального клапана механічним протезом є краща якість життя пацієнтів у післяопераційному періоді, оскільки зникає потреба у пожиттєвому вживанні протитромботичних препаратів. Крім того, впровадження операції Озакі дозволить значно зменшити витрати як на проведення самого оперативного втручання, так і на лікування у післяопераційному періоді. Впровадження операції Озакі у клінічну практику в Україні дозволить більш якісну медичну допомогу тисячам пацієнтів, які її потребують.

Після операції Борис Тодуров зазначив: “Чудовий результат. Нові європейські технології рятують життя українських пацієнтів. Продовжуємо інтегрувати українську медицину до Європи.”

Для довідок: Доктор Роман Пшибильський є завідувачем відділення дорослої кардіохірургії Силезського Центру хвороб серця (м. Забже, Польща), однієї із найбільших кардіохірургічних клінік Польщі. Він є провідним спеціалістом своєї держави із реконструктивних втручань на клапанах серця, а також трансплантації.



Right Menu Icon